Liikkuminen

Mae Phim tarjoaa rantakävelyyn päästä päähän seitsemän kilometria. Matkan varrella on useita rantaravintoloita, kalatori, rantabulevardi, muistomerkkejä sekä paikallisten picknic-leirejä. Kun ranta loppuu, alkaa seuraava jo niemen takana.

Kadut ovat suhteellisen leveitä ja kevyelle liikenteelle on varattu tilaa. Nopeudet tahtovat joskus nousta vähän sallittua korkeammalle, mutta muuten liikenne sujuu rauhallisesti ja kanssakulkijat huomioidaan tarvittaessa äänimerkillä.

Teiden ylittäminen jalan edellyttää suurta tarkkaavaisuutta, koska autoilijat eivät tahdo kunnioittaa suojateitä.

Vuokraamoissa on saatavana hyvät valikoimat polkupyöriä, 2- ja 3-pyöräisiä skootterita sekä autoja. Thaimaan lain mukaan ajolupaan vaaditaan kansainvälinen ajokortti ja suomalaisessa ajokortissa pitää olla moottoripyörän merkintä, sillä täällä kaikki "mopot" ovat moottoripyöriksi rekisteröityjä (yli 125 cc). Kypärää kannattaa tietenkin käyttää muutenkin mutta joskus sen käyttämättömyydestä voi saada maksullista liikenneturvallisuusopetusta.

Vuokraukset

Grand Blue hotellin ja condon välissä olevan kadun varrella on useita polkupyöriä, skoottereita ja autoja vuokraavia liikkeitä, karttalinkki. Keskitetyt varaamot Sun4you ja Quality Voyager tarjoavat myös vuokrauspalvelua (kts. sivun alaosa).   

Julkinen liikenne

Lava-autot liikennöivät Mae Phinin rantakadulta Ban Phen suuntaan ja sieltä on joko suora jatko tai vaihto Rayongiin. Koronan jälkeenkin vuorot ovat harvemmassa, mutta keräämme tähän tietoja aikatauluista kun niitä saamme.

Taksit

Mae Phimissä ei ole tilattavia takseja, mutta lähialueen kyydit saa tilattua esimerkiksi hotellin vastaanotosta, ravintolasta tai alueen porttivahdeilta.

Lentokenttäkuljetukset ja kuljetukset kauemmaksi

 Lentokenttäkuljetuksen voi kätevästi varata sähköpostilla ennakkoon jo Suomesta käsin. Tällöin lentokentällä on odottamassa kuljettaja nimikyltin kanssa. Tarvittaessa kuljettaja pysähtyy matkan varrella esimerkiksi kaupassa tai vessakäyntiä varten. Matka kestää noin pari tuntia ja maksu maksetaan käteisellä.

Kuljetuksen voi tilata käytännössä mihin tahansa Thaimaassa ja myös esim. Kambodžaan ne onnistuvat. Suosituimmat matkat suuntautuvat Ban Phen, Rayongiin, Pattayalle, Koh Changiin ja Bangkokiin sekä tietenkin eri nähtävyyksiin. 

Kuljetuksista ja vuokrauksesta saa myös tietoja seuraavien yritysten kotisivuilta:

Quality Voyager, sivujen kielet suomi ja englanti; viestit voi tarvittaessa laittaa sähköpostilla myös suomeksi

Sun4You, kielet englanti, ruotsi ja thai