Nähtävyydet

Mae Phin ja lähialueet ovat täynnä erilaisia nähtävyyksiä ja niiden kaikkien listaaminen olisi iso urakka. Kokosimme tähän muutaman ehdotuksen ja lisäämme kohteita sitä mukaan kun saamme niistä kokemuksia tai tietoja.

Temppelit

Mae Phimin alueella noin kymmenen kilometrin säteellä on toista kymmentä toinen toistaan upeampia temppeleitä. Listasimme tähän muutaman lähimpänä olevan. Kattavan listan saa esimerkiksi Google Mapsin haulla sanalla temple.

Wat Phlong Sawai, Valkoinen temppeli

Portaita pitkin pääsee kiipeämään korkealle mäelle, josta avautuu upeat näköalat merelle. Ylös pääsee myös autolla ja skootterilla. Ban Phehen menevän tien varrella (karttalinkki)

Wat Klang Klam, Kramin keskustassa (karttalinkki)

Wat Khao Kradon, Kramista vähän matkaa Klaengin suuntaan (karttalinkki)

Wat Sanam Rattanawat, tällä alueella voi tutustua myös apinoihin, jotka asustelevat mäen päällä. Muista noudattaa varovaisuutta (karttalinkki)

Tamnanpar Resort vesipuisto

Päiväretki Tamnanpar Resortin yhteydessä olevaan vesipuistoon tarjoaa mukavan elämyksen erityisesti lapsiperheille, kuulemma Kiviset&Soraset tulee mieleen :-)

 FacebookKarttalinkki

Sotalaiva HTMS Prasae

Vuonna 1943 Yhdysvalloissa rakennetulla sotalaiva MTMS  Prarasaella on värikäs menneisyys. Toisessa maailmasodassa se oli aluksi osa USA:n laivastoa ja se vuokrattiin muutamaksi vuodeksi Venäjälle. 1950-luvun alussa laiva osallistui lyhyen aikaa Korean sotaan kunnes se päätyi Thaimaan omistukseen 1951. 

Alue on kiva piknik-paikka ja siellä on myös ravintoloita. Laivalle ei ole pääsymaksua. Luvassa on portaissa kiipeilyä, joten hyvät jalkineet kannattaa varata mukaan.

Matkan varrella ylitetään Prasae Sin silta. Täältä avautuu hienot maisemat niin merelle kuin alla virtaavalle leveälle joelle kalasatamineen (karttalinkki).

Lisätietoja Wikipedia, karttalinkki tässä

Ruksame Bridge ja mangorepuisto 

Sata metriä pitkä puinen Ruksamen kävelysilta johtaa mangrovemetsässä olevalle luontopolulle (lisätietoja, karttalinkki).

Sunthorn Phu monumentti ja puisto 

Thaimaan kuuluisin keisarillinen runoilija Sunthorn Phu (1786-1855) on saanut muistomerkkipuiston Kramiin, koska hänen isänsä oli syntynyt täällä. Thaimaassa vietetään runoilijan syntymäpäivänä 26.6. maanlaajuista Sunthorn Phu -juhlapäivää.

Lisätietoja Sunthorn Phun vaihderikkaasta elämästä löytyy Wikipediasta ja karttalinkki avautuu tästä.

Kru Kang museo 

Kramissa sijaitseva Kru Kangin museo tarjoaa aikamatkan vuosia sitten olleeseen thaimaalaiseen elämään. Mutta on mukana myös suomalaista historiaa mm. kattavan Nokian kännyköiden kokoelman muodossa. Päivi kirjoittaa ja kuvittaa museokäyntiään blogissaan.

Museon Facebook, karttalinkki

Dog Rescue 

Kramin ja Klaengin välisen tien varrella on Mae Phimin iso Dog Rescue -organisaation toimitilat. Koiraystävät voivat käydä vierailulla ja halutessaan tehdä vapaaehtoistyötä lyhyt- tai pitkäaikaisesti. Toimintaa voi myös tukea lahjotuksilla.

Kotisivut, karttalinkki 

Rayong Botanical Garden

Rayongin kasvitieteellinen puutarha tarjoaa mahtavan vastapainon rantaelämälle. Suoalueella on mahdollisuus tutustua mm. kauniisiin vesikasveihin, joita ei näe välttämättä muualla Thaimaassa.

Alueella voi kulkea omatoimisesti jalan, pyörällä tai kanootilla tai vuokrata veneen kuljettajan kanssa. Vuokrausmahdollisuu polkupyörille ja kanooteille, lähtöpaikalla on muutama pieni lähinnä virvokkeita ja kahvia tarjoileva koju.

Karttalinkki   

Rayong Aquarium 

Ban Phen jälkeen oleva Rayong Aquarium on Thaimaan valtion ylläpitämä näyttely, jossa pääsee tutustumaan merenalaisten eläimien värikkääseen elämään. Erityisesti sopiva kohde lapsiperheille.

Paikka on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-16 ja viikonloppuisin klo 10-17. Maanantaisin ja tiistaisin paikka on suljettu.

Lisätietoja, karttalinkki

Koritehdas

Rayongin kasvitieteellisen puutarhakäynnin yhteyteen sopii vierailu koritehtaassa. Täällä voi tutustua erilaisten koriesineiden tekemiseen ja tarjolla on myös tehtaanmyymälä.

Karttalinkki