Saaristoristeilyt

Mae Phimin edustalla on useita saaria joissa saa turkoosin meren lisäksi tutustua kilpikonnien elämään ja niiden tutkimukseen, nauttia piknikistä, snorklata, uida ja tietenkin nauttia auringosta.

Tähän osioon kootaan tarkempia tietoja mm. veneretkiä ja risteilyjä järjestävistä palveluntarjoajista sitä mukaan kun niitä ehditään keräämään.

Ko Man Nai

Merikilpikonnien suojelukeskus sijaitsee noin puolen tunnin venematkan päässä Mae Phimistä. Täällä on mahdollisuus tutustua merikilpikonnien suojelutyöhön.

Lisätietoja

Luonnonsuojelusaari Koh Talu 

Luonnonsuojelusaari Koh Thalu sijaitsee myös lyhyen venematkan päässä Mae Phimistä. Täällä on mahdollisuus maisemien ihailun lisäksi auringonottoon, uimiseen ja snorklaamiseen. Joitakin koralleja voi nähdä ja sitäkin enemmän värikkäitä kaloja. Luonnonsuojelumaksu ulkomaalaisille on 300B/henkilö ja se maksetaan perillä käteisellä.

Saarella voi vierailla joko yksityisveneellä tai osallistumalla järjestettyihin kolmen saaren risteilyihin (katso lisätietoa alta). 

Koh Samet

Koh Samet sijaitsee lyhyen merimatkan päästä Ban Phestä. Täällä voi nauttia valkoisista rannoista, auringosta sekä tietenkin itse merestä. Saarella on todella hyvät ravintola- ja majoituspalvelut. Sitä voikin hyvin suositella Mae Phimistä käsin tehtävään etelän aurinkolomamatkaan, ainoa erotus on että matka-aika kohteeseen kestää ainoastaan reilun tunnin.

Useita erikokoisia laivoja liikennöi säännöllisesti  tasatunteina Ban Phen ja Koh Sametin välillä, linkki aikataulusivustoon. Isommat laivat ovat vähän hitaampia kuin speed boatit, mutta hinta edullillsempi (80B/suunta) ja niihin on helpompi mennä kyytiin. 

10-14 hengen Speed boatit ovat vähän nopeampia ja niitä lähtee käytännössä vartin välein. Hintaluokka on 300B/mp. Viimeisin paluu lähtee takaisin Koh Sametilta klo 17.00. Lipussa on puhelinnumero, josta voi tilata aikaisemman haun. Palveluntarjoajia on monia, mutta lippua näyttämällä satamahenkilökunta opastaa oikealle veneelle.

Risteilyjen tarjoajat

Risteilyjä on saatavana joko yleisesti tehtyinä tai yksityisesti. Pääsääntöisesti palvelu sisältää venekuljetuksen, snorklausvälineet, pelastusliivit, vedet sekä lounaan. Joillakin on tarjolla nouto- ja hakupalvelu asunnosta.

Kokoamme tietoja risteilyjä järjestävistä yrityksistä ja julkaisemme niitä sitä mukaan kun niitä saadaan. Tällä hetkellä tiedossamme on seuraavat risteilyjä tarjoavat yritykset:

Toy Tour tarjoaa mm. kolmen saaren yleis- ja yksityisristeilyjä. Palveluun sisältyy tarvittaessa noudot ja haut majapaikasta. Myös kasvisvaihtoehto mahdollinen lounaalle. Sukelluskoulu ja -retket on myös yrityksen palveluvalikoimassa. 

Ainakin yksitysriisteilyissä opas ottaa vedenalaisia kuvia, jotka saa myöhemmin ladattua veloituksetta yrityksen Facebook-sivuilta. Opas oli myös mukana snorklauksessa antaen ohjeita sukelluksiin.

Yritys sijaitseen 7/11 vieressä lähes vastapäätä Tequila Sunrise -ravintolaa (karttalinkki). Yhteystiedot: Jim 088 0180 750 (englanti ja ruotsi), Ket 085 1565 379 (englanti ja thai). Jimin tavoittaa myös Whastupin kautta numerosta  +6688 0180 750.

Phupa Tour tarjoaa viikonloppuisin mm. yhden päivän (Ko Man Nai, Koh Man Klang ja Ko Talu) sekä 2-3 päivän risteilyjä. Lisäksi ohjelmassa on illallisristeilyjä. Täältä on saatavana myös vene yksityiskäyttöön. Yrityksen kotisivut.

Follow Me tarjoaa ns. speed boatteja yksityisretkiin (esim. kolmen saaren risteily ja kuljetus Koh Talulle) ja kyytiin mahtuu maksimissaan kymmenkunta henkilöä. Tilaukset ja kyselyt tehdään englanniksi tai thaiksi puhelimitse 081 996 7621 (kv. +6681 9967 621) tai One Beachin ravintolasta.

Seuraavat yritykset tarjoavat kattavat palvelut niin retkeihin, vuokrauksiin kuin asuntojen huoltopalveluihin liittyen. Pääset yritysten kotisivuille klikkaamalla yrityksen nimeä: 

Quality Voyager (sivujen kielet suomi ja englanti; tilaukset ja kyselyt voi tarvittaessa tehdä sähköpostilla suomeksi)

Sun4You (sivujen kielet englanti, ruotsi, thai).