Puhelin ja netti

Mae Phimissä on tarjolla hyvät internetyhteydet ja vuokra-asunnoissa nämä kuuluvat vakiovarustukseen. Kiinteitä yhteyksiä toimittaa Sanuk (toimisto Mae Phimissä) ja TOT

Prepaid SIM-kortteja on myytävänä mm. 7/11 kaupoissa tai tämän voi ostaa jo lentokentällä. Ostettaessa tarvitaan passi ja hankkimisen jälkeen käydään lataamassa puheaikaa useassa paikassa olevalta itsepalvelukioskilta. Näissä annetaan puhelinnumero ja tehdään haluttu maksu. Jos käyttö on vähäistä, niin 10 Bathia riittää kuukauden ajaksi. Varsinaisen puheaikamaksun lisäksi peritään kahden bathin palvelumaksu. Kahden simmin puhelin on kätevä mutta jos tätä ei ole, niin mukaan kannattaa ottaa mukaan Suomesta puhelin. Täälläkin niitä on myytävänä peruspuhelimen maksaessa pari kolme kymppiä euroissa.

Prepaid-liittymä on voimassa ainoastaan kuukauden latauksesta. Jos siis haluaa pitään numeron voimassa pidempään, on käytävä kioskilla lataamassa lisää aikaa. Pidemmän ajan lataaminen onnistuu operaattorin myyntipisteessä (esim. Lotus Klaeng on ainakin AIS:n ja Truen pisteet). Numero poistuu käytöstä kolmen kuukauden kuluttua, mikäli saldoa ei ladata tänä aikana.

SIM-korttiin on mahdollista lisätä myös nettiyhteys. Tämä on kätevä erityisesti silloin, jos halutaan käyttää esim. Googlen karttapalvelua.