.

 Ravintolat

Mae Phimin alueella riittää valinnanvaraa ravintoloissa ja niiden tarjonnassa. Pelkästään rantakadun varrella on kuutisenkymmentä ravintolaa, joista suurin osa perinteisiä rantaravintoloita aurinkotuoleineen. 

Ravintoloiden luokittelu voisi olla katukeittiöt, paikalliset lounaspaikat, pelkästään meren antimiin erikoistuneet paikat, puolilänkkärit (tarjolla thaimaalaisen ruuan lisäksi myös länsimaalaisia annoksia) sekä turisteille tarkoitetut ravintolat.

Myös puutuoli ja -pöytäravintoloita on runsaasti ruokalistan kattaessa pihveistä perinteisiin Thairuokiin. Löytyy täältä myös mm. tapas-, 'valmista itse' -ja grilliravintoloita. Pitsaa on tarjolla lähes jokaisessa puoli- sekä kokolänkkäripaikoissa ja niiden täytevalikoima on laaja. Pitsojen makua voisi luonnehtia erittäin hyväksi. 

Asukas- ja turistimäärään verrattuna ravintoloiden määrä tuntuu suhteettoman isolta. Tämä johtuu siitä, että Mae Phim on ollut jo kauan aikaa erityisesti bangkokilaisten viikonloppujen ja juhlapäivien viettopaikkana. Heidän avulla pidetään yllä hyvää palvelutasoa myös meille suomalaisille. Tällä mahdollistetaan myös erilaiset rantahuvitukset vesiskoottereineen ja banaaniveneineen.

Ulkona syöminen tai ruuan nouto ravintolasta on täällä paikallisten keskuudessa hyvin yleistä, joten suositut lounaspaikat saattavat olla täpötäynnä juuri puolen päivän molemmin puolin. Tällaiseen paikkaan kannattaa kuitenkin rohkeasti mennä, sillä väkimäärä on merkki siitä että siellä tarjotaan juuri sitä aitoa thaimaalaista ruokaa. 

Ruokalistat ovat näissä paikallisten suosimissa paikoissa yleensä pelkästään thain kielellä, mutta tilaukset onnistuvat kuvien perusteella tai sitten ehkä kuuluisimman thaimaalaisen annoksen Pad Thain tilaaminen onnistuu englanniksi "Pad Thai with chicken/shrimps, spicy/medium/not spicy, please". Mielenkiintoista lisätietoja Pad Thaista Wikipediassa.

Jälkiruuaksi tietenkin Roti-banaaniletut, joita voi ostaa mopomyymästä (useimmin iltaisin 7 Elevenin myymälöiden edessä).

Poimintoja Illanistujaispaikoista:

Lucky Viking (Facebook, karttalinkki)

Dubliner Inn Mae Phim (Facebook, karttalinkki)

Mighty Tricky Drinks (7Elevenin vieressä, karttalinkki)

Tähän on alettu keräämään tietoja eri ravintoloista. Osallistu sinäkin, katso valikosta Palaute (avautuu uuteen ikkunaan).

Katukeittiöt

Aika varma asia on, että Mae Phimissä ei pääse nälkä yllättämään. Rantakadulla ja Kramiin johtavan tien varrella on lukuisia kiinteitä katukeittiötä sekä skoottereihin rakennettuja liikkuvia keittiöitä.

Valinnanvaraa löytyy kokonaisista grillatuista kanoista vartaisiin ja paikallisiin nakkeihin saakka.

Kalaravintolat (paikallinen)

Tequila Sunrisesta kalatorille mentäessä on heti useita kalaan ja muihin merenantimiin erikoistuneita ravintoloita. Kalat ja äyriäiset ovat elävinä altaissaan, joten ruuan tuoreus on taattu.

Karttalinkki rivin ensimmäiseen ravintolaan. Google Mapsissä on paljon kuvia ravintoloiden annoksista. Pla-o -ravintolan Facebook.

Rakmaephim (paikallinen)

Kalatorin jälkeen alkaa rantaravintoloiden rivistö joissa poikkeuksetta saa erityisesti kalasta ja äyriäisistä tehtyä tuoretta ja maukasta ruokaa. Rakmaephim edustaa yhtä näistä monista. Ystävällinen palvelu ja edulliset hinnat takaavat kivan lounaskokemuksen.

Erityisesti voi mainita Tom yom -keitot, ne tuodaan rantapöytään omassa kattilassa, jossa on hiililämmitys.

Karttalinkki

Muai Pad Thai (paikallinen)

Lähellä Kramin Pattana-kauppaa sijaitseva lounaspaikka on kovasti paikallisten suosima. Täällä tarjotaan parasta Pad Thaita aidoimmillaan.

Älä pelästy vaikka vapaata istumapaikkaa ei heti löytyisikään, hetken odotus palkitaan.

Karttalinkki 

Rice Wonder Cafe & Eco Resort (paikallinen)

Rice Wonder Cafe & Eco Resort tarjoaa aitoa thaimaalaista ruokaa Glamping-henkisessä ympäristössä. Paikan arvoja ovat luonnonläheisyys ja ekologisuus. Myös yksityisjuhlat ovat mahdollisia.

Paikan omistajana on suomalainen Aleksi (WhatsApp +358505734779).

Tarjolla on myös majoitusta olkikattoisissa bungaloveissa.

Facebook, karttalinkki, kotisivut 

Singapore Chicken (paikallinen)

Kramista rannalle mentäessä on vasemmalla puolella aito thaimaalainen kana-aterioihin erikoistunut ravintola.

Luvalla sanoen paikan Fried Chicken Rice on vähintään triplasti parempaa kuin esimerkiksi jostain Kentuckusta lähtöisin olevalla ketjulla. Makuasiahan se toki on, mutta hinta on ainakin kohdallaan mausta tinkimättä.

Karttalinkki

Tapas Bar & Restaurant

Vuonna 2022 avattu ravintoja tarjoaa espanjalaisen ruuan ystäville kivan paikan nauttia tapaksista ja myös thaimaalaisittain 'vähän' erilaisista ruuista.

Perinteisten tapas-lautasten lisäksi tarjolla on myös vartaita, keittoja ja dipattavaa. Viinivalikoima on myös suht laaja.

Facebook, karttalinkki


Linda I-San (paikallinen)

Thaimaan koilisosa Isan on suurin maan alueista. Täältä on levinnyt omanlainen ruokakulttuuri ympäri maata.

Mae Phimissä tätä edustaan Linda I-San, jossa tarjoillaan tavallaan pieniä meze-tyyppisiä annoksia ja ehdotonta huippua edustaa Hot Pot -ruukut, joissa valmistetaan itse mereneläviä, possua ja nautaa. Kiva paikka nauttia ruuasta ja yhdessäolosta (karttalinkki).


Sunshine

Ravintola Sunshine tarjoaa monipuolisen ruokalistan joka sisältää paikallisten ruokien lisäksi myös länsimaisia annoksia.

Karttalinkki

Fresh Start (paikallinen)

Fresh Start on pieni perheravintola, jossa on tarjolla aitoa thai-ruokaa.

Siellä on myös kodikasta istahtaa nauttimaan virvokkeista ja vaihtaa ajatuksia maailmanmenosta muiden asiakkaiden kanssa.
Facebook, karttalinkki

Shade Tree

Suomalaisten suosiossa oleva Varjopuu on hyvän tunnelman perheravintola ja ruokana tietenkin aitoa thaimaalaista. 

Tosin listalla on myös pohjoismaisia ruokia lihapullista jauhelihaspagettiin ja rapuleipään.

Ravintola on remontissa ja se avautuu syyskuussa 2024.

Karttalinkki

Tequila Sunrice

Tequila Sunrice on ehken länsimaalaisin ravintola Mae Phimissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi huonompi kuin muut, ainoastaan positiivisessa mielessä eli täältä saa annoksia, jota ovat meidän mieleen silloin kun haluaa jotain muuta kuin thairuokaa - tai thairuokaa länsimaisittain.

Ravintolassa on usein hillittyllä voimakkuudella olevaa elävää musiikkia ja sieltä näkee myös kauniit auringonlaskut.

Facebook, karttalinkki 

Pizza Nuss

Pitsat ovat vuodesta 2009 saakka toimineen Pizza Nuss'in bravuureja. Monet käyvätkin säännöllisesti täällä nauttimassa pitsoista ja myös muusta ruuasta. Parikymmentä sivua pitkä menulista sisältää kattavat valikoimat thairuuista pastaan, leikkeisiin ja pyttipannuun.

Samalla käynnillä kannattaa tutustua myös Bali Residenceen.

Facebook, karttalinkki

GrandBlue Hotelli ja ravintola

Hotelli-ravintola GrandBlue tarjoaa hienot puitteet esimerkiksi aamupalalle (joka päivä klo 07-10) ja illallisille. 

Paikan erikoisuus on viinikellari.

Kotisivut, Facebook, karttalinkki


Bo Pen Yang

Suurin piirtein puolessa välissä Kramiin johtavan tien varrella sijaitseva Bo Pen Yang tarjoaa monipuolisen ruokalistan, jossa on thaimaalaisten annosten lisäksi länsimaalaista ruokaa. Paikka on viehättävästi sisustettu ja siellä on mahdollisuus myös biljardin pelaamiseen. Ruokalistat näkee hyvin Facebookista ja Googlen karttapalvelusta.

Fasebook, karttalinkki


Jojo Seafood

Jojo Seafood on paikkamäärältää yksi suurimmista ravintoloista Mae Phimissä. Tämä kertonee siitä, että paikka on suosittu erityisesti paikallisten keskuudessa. Parkkipaikalla voi olla sananaikaisesti useita värikäitä turistibusseja, joilla bangkokilaisia tuodaan lähinnä viikonloppulomalle ja yhtenä kohokohtana heillä on maistuva kala-ateria.

Karttalinkki  

The Kitchen

The Kitchen Laem Mae Phim on toiminut pitkään. Uusi paikka on hotelli Grand Bluesta vähän matkaa Ban Phen päin.

Ruokalista on täälläkin monipuolinen ja iltaa voi jatkaa vieressä olevassa Lucy Viking -pubissa.

Facebook, karttalinkki

Drift Bar

Ao Khain rannalla sijaitseva Drift Bar tarjoaa päivisin ruokaa sekä juomaa ja muuttuu iltaisin kivaksi illallis- ja illanistujaispaikaksi.

Paikan erikoisuutena ovat perjantaiset tulishow-esitykset ja viikonloppuisin on muutenkin menoa musiikin ja tanssin kera.

Facebook, karttalinkki

Mee D

Kramin keskustasta itään parisen kilometriä sijaitseva Mee D ravintola on samalla myös rapukasvattamo. Näin voikin päätellä, että tarjottava ruoka on taatusti tuoretta.

Paikan erikoisuutena ovat lasiset pöydät, joiden läpi voi seurata vedenalaista elämää ravintolasta käsin.

Päivi on kirjoittanut kivan blogin perheensä ravintolavierailusta.

Facebook, karttalinkki

J.Steak & BBQ

J.Stek & BBQ tarjoaa pihviä, vartaita ja muita grillissä tehtäviä herkkuja.

Facebookissa on paljon kuvia ja sieltä löytyy myös ruokalista, karttalinkki